Protest în fața Primăriei Chișinău față de decizia de a lichida gheretele de distribuire a presei

  • 22 Ianuarie 2019 15:44
Protest în fața Primăriei Chișinău față de decizia de a lichida gheretele de distribuire a presei

Membrii Sindicatului din Comunicații au protestat astăzi, 22 ianuarie, în fața Primăriei Chișinău față de decizia de a lichida gheretele de distribuire a presei din centrul capitalei. Potrivit liderului sindical de la Moldpresa, Svetlana Bașchir, până acum au fost închise 24 de chioșcuri, autoritățile având intenția să lichideze și altele.

Secretarul Consiliului municipal Adrian Talmaci, care a discutat cu reprezentanții protestatarilor, susține că în următoarele trei zile situația celor 800 de angajați ce riscă să rămână pe drumuri va fi pusă în discuție în cadrul unei ședințe cu  reprezentanții mai multor Direcții ale Primăriei.

Lichidarea chioșcurilor de presă afectează financiar și ziarele distribuite prin intermediul acestei rețele, susține directorul Asociației Presei Independente, Petru Macovei. El a remarcat că situația din R. Moldova la acest capitol este dezastruoasă, în majoritatea orașelor există doar 2-3 chioșcuri pentru presă, iar în Chișinău, un punct de distribuire a ziarelor revine unui număr de peste cinci mii de locuitori.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău