Propunerea privind audierile în cazul expulzării cetățenilor turci din R.Moldova a fost respinsă în Parlament

  • 27 Septembrie 2018 11:20
Propunerea privind audierile în cazul expulzării cetățenilor turci din R.Moldova a fost respinsă în Parlament

Majoritatea parlamentară a respins propunerea opoziției de a organiza audieri privind expulzarea cetățenilor turci din R. Moldova și constituirea unei comisii parlamentare de anchetă.

Subiectul a provocat dezbateri, iar șeful Legislativului i-a cerut consilierului președintelui Igor Dodon, Maxim Lebedinschi, să părăsească ședința, acuzându-l pe acesta de comportament inadecvat din cauza unor declarații.

Opoziția consideră că au fost comise încălcări grave la procesul de expulzare a celor șapte profesori turci. Totuși, inițiativa de organizare a audierilor și de constituire a unei comisii speciale, nu a fost susținută de majoritatea parlamentară.

Amintim că șapte cetățeni turci care lucrau la un liceu privat au fost expulzați din R. Moldova, în urma unei operațiuni a Serviciului de Informații și Securitate, la începutul lunii septembrie. Opoziția și societatea civilă au criticat dur operațiunea, susținând că a fost desfășurată cu încălcarea procedurilor și că ar fi avut loc în urma unor înțelegeri ascunse dintre autoritățile moldovene și cele turce.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
27,18
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău