Propunere fără precedent din partea Kievului: Desfășurarea unei misiuni de pace OSCE în Donbas

  • 07 Iulie 2020 14:36
Propunere fără precedent din partea Kievului: Desfășurarea unei misiuni de pace OSCE în Donbas

Vicepremierul ucrainean pentru reintegrarea teritoriilor ocupate, Oleksi Reznikov, a declarat că Ucraina studiază posibilitatea de a invita reprezentanți ai OSCE să desfășoare o misiune de pace în teritoriile din Donbas aflate acum sub ocupația Rusiei - scrie ziarul Ukrainska Pravda.

"În acest moment, analizăm o posibilitate fără precedent: o misiune sub mandat OSCE. Organizația are dreptul de a trimite pacificatori (în zonele de conflict, n.red), dar așa ceva nu s-a întâmplat niciodată. Formal și legal, însă, este posibil. Iar noi nu ne opunem, important este să fie pregătiți" - a explicat Reznikov.

În 2016 și în 2017, fostul președinte ucrainean Petro Poroșenko a propus ONU să trimită trupe de menținere a păcii în zona ocupată din Donbas, însă Rusia nu a acceptat ca astfel de trupe să fie desfășurate în apropierea frontierei sale, ci doar pe linia frontului dintre trupele ucrainene și separatiști.

Actualul președinte ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că "ar susține desfășurarea unei misiuni de pace la granița cu Rusia, însă nu pe teritoriul Ucrainei (zona din Donbas aflată azi sub controlul Kievului, n.red)".

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău