Proprietarii de terenuri agricole aflate după traseul Râbnița-Tiraspol vor primi plăți directe din partea statului

  • 08 Mai 2018 10:15
Proprietarii de terenuri agricole aflate după traseul Râbnița-Tiraspol vor primi plăți directe din partea statului

Proprietarii de terenuri agricole amplasate după traseul Râbnița-Tiraspol vor beneficia de plăți directe din partea statului pentru anii 2017-2018. Potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern, elaborat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, în acest sens se propune spre alocare din fondul de rezervă al Guvernului suma de aproape 16 milioane de lei, transmite IPN.

Peste patru milioane de lei urmează să ajungă la Primăria Cocieri, iar 2,6 milioane de lei la Primăria satului Coșnița. Peste 6,8 milioane de lei vor fi alocați Primăriei Doroțcaia, 1,1 milioane de lei vor fi acordați Primăriei comunei Molovata Nouă, iar 1,3 milioane de lei Primăriei satului Pârâta.

Banii urmează a fi acordați conform listelor întocmite de fiecare primărie în parte, în mărime de 1229,68 lei per hectar.

Suprafața terenurilor agricole aflate după traseul Râbnița-Tiraspol este de aproximativ  6500 de hectare, ceea ce reprezintă 42% din suprafața totală a raionului Dubăsari.

Terenurile aparțin la 5561 de proprietari din satele Doroțcaia, Coșnița, Molovata Nouă și Pârâta. Potrivit unei decizii de la sfârșitul lunii aprilie, din 1 august va fi restabilit accesul țăranilor la terenurile lor, în baza unui certificat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău