Promo-LEX: Procesul de vot s-a desfășurat fără încălcări majore

  • 04 Iunie 2018 14:20
0%
00:00:00
00:00:00

Asociația Promo LEX a prezentat luni, 4 iunie, rezultatele numărării în paralel a voturilor exprimate la scrutinul de duminică, pentru funcția de primar al Capitalei. Potrivit observatorilor, diferența dintre voturile numărate de Promo LEX și cele de Comisia Electorală Centrală este nesemnificativă. Totodată, raportul prezentat astăzi de observatori arată că procesul de vot s-a desfășurat fără încălcări majore. 

Numărătoarea paralelă a voturilor în turul doi de scrutin, realizată de Promo-LEX, confirmă rezultatele anunțate de către Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Chișinău. Potrivit observatorilor Asociației, nu există diferențe majore la numărarea paralelă de voturi care să influențeze procentajul obținut de candidați. Directorul de programe de la Asociația Promo LEX, Pavel Postică.

„Potrivit datelor preliminare numărătorii paralele Promo LEX, candidatul PSRM, Ion Ceban, ar fi obținut 116 818 voturi. Potrivit datelor preliminare anunțate de Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale Chișinău, ar fi acumulat 116 788 de voturi, diferența fiind de 30 de voturi. Scorul obținut de candidatul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a acumulat 129 432 de voturi potrivit datelor Promo LEX și exact aceeași cifră anunțată de datele Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Chișinău.”

Numărătoarea paralelă a observatorilor Promo LEX a mai arătat că la vot ar fi participat cu 263 de cetățeni mai mult, decât arată datele preliminare oferite de Comisia Electorală Centrală. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău