Promo-Lex: În campania electorală s-au utilizat resurse administrative în favoarea lui Dodon

  • 11 Noiembrie 2016 10:54
Promo-Lex: În campania electorală s-au utilizat resurse administrative în favoarea lui Dodon

Organizația Promo-Lex, care monitorizează alegerile prezidențiale, semnalează în ultimul raport de monitorizare, prezentat astăzi, mai multe încălcări și îngrijorări vizavi de desfășurarea campaniei electorale pentru turul doi de scrutin.

Șeful echipei de monitorizare, Pavel Postică a remarcat, la prezentarea raportului, implicarea bisericii în campania electorală, menționând că aceasta reprezintă o încălcare a legislației. Amintim că un grup de preoți s-a pronunțat deschis în favoarea lui Igor Dodon și a criticat-o dur pe Maia Sandu.

De asemenea, observatorii Promo-Lex au documentat două cauze de utilizare a resurselor administrative în favoarea lui Igor Dodon și două cazuri de oferire a cadourilor cu tentă electorală de reprezentanții aceluiași candidat.

Un alt caz evidențiat de Promo-Lex este implicarea lui Dumitru Ciubașenco, fostul candidat al formațiunii conduse de RenatoUsatîi în campanie. Acesta a oferit cadouri bănești în trei localități, în valoare totală de 400 de mii de lei, făcând în același timp campanie în favoarea lui Igor Dodon.

Promo-Lex a documentat și cel puțin un tip de material publicitar cu conținut denigrator la adresa lui Igor Dodon și cel puțin 4 în care era vizată Maia Sandu.

Raportul Promo-Lex a menționat și deficiențe privind organizarea turului doi, ceea ce ține de activitatea  birourilor electorale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:2,06 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău