Promo- LEX | Câte incidente electorale au fost înregistrate?

  • 03 Noiembrie 2019 21:49
Promo- LEX | Câte incidente electorale au fost înregistrate?

Pe parcursul zilei de astăzi, observatorii Promo-LEX au raportat 145 de incidente electorale, care au avut loc la secțiile de votare sau în apropierea acestora. Cu două ore și jumătate înainte de închiderea secțiilor, observatori au sesizat nouă situații în care a fost încălcată legislația electorală.

În localitatea Peresecina din Orhei, a avut loc un caz de transportare organizată a alegătorilor la secția de vot de către un concurent electoral.

În două localități din țară, au fost tentative sau chiar situații de recompense materiale sau bănești oferite alegătorilor în perimetrul de 100 de metri de la secția de votare pentru a determina cetățenii să aleagă un anumit candidat.

Doi alegători și-au fotografiat buletinele de vot la secțiile din Ghidighici și Grătiești, localități din componența mun. Chișinău.

La o secție de votare din sectorul Râșcani al Capitalei, cu 25 de minute înainte de închiderea secțiilor, membrii biroului electoral au început a pune ștampila anulat pe buletine de vot rămase înainte de a se închide secția.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău