Proiectul privind modificarea legii bugetului de stat, aprobat de Comisia pentru economie, buget și finanțe

  • 30 Iulie 2019 13:27
Proiectul privind modificarea legii bugetului de stat, aprobat de Comisia pentru economie, buget și finanțe

Comisia parlamentară pentru economie, buget și finanțe a aprobat proiectul de lege privind modificarea legii bugetului de stat pentru anul 2019, transmite Infotag.

Proiectul a fost prezentat de ministrul Finanțelor, Natalia Gavriliță, care susține că bugetul trebuie rectificat deoarece cheltuielile reale nu sunt în stare să acopere cheltuielile principale, mai ales cele legate de executarea noii legi a salarizării în sectorul public. Natalia Gavriliță a recunoscut că reformele din octombrie 2018 sunt dificil de implementat cu ajutorul veniturilor actuale ale bugetului de stat.

Președintele Comisiei, Igor Munteanu, a întrebat-o cum se va realiza finanțarea de stat a unor proiecte precum, Arena Chișinău, când în buget suma deficitului depășește 5,7 miliarde de lei, Iar Natalia Gavriliță a răspuns că posibilitățile de finanțare se analizează.

Potrivit proiectului, deficitul bugetar în 2019 va crește cu 164 milioane de lei și va constitui 5,7 miliarde de lei. Veniturile s-au redus de la 42,1 miliarde de lei la 40,6 miliarde lei. Cheltuielile au fost reduse de la 47,6 miliarde lei la 46,3 miliarde de lei. Ponderea deficitului bugetar în PIB va fi de 2,9%.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău