Proiectul privind Liberalizarea capitalului și stimularea fiscală a fost RETRAS din Parlament

  • 28 Februarie 2017 13:14
Proiectul privind Liberalizarea capitalului și stimularea fiscală a fost RETRAS din Parlament

Proiectul privind Liberalizarea capitalului și stimularea fiscală a fost retras din Parlament. Informația a fost confirmată de către președintele Legislativului, Andrian Candu, unul dintre autorii inițiativei, în cadrul unei intervenții televizate.

Potrivit acestuia, în urma mai multor expertize s-au stabilit deficiențe tehnice ale proiectului, astfel documentul a fost retras total.

Controversatul proiect de lege, inițiat de deputații din majoritatea parlamentară, a fost votat în prima lectură la 16 decembrie. Andrian Candu, a anunțat apoi că, în contextul speculațiilor care au apărut, legea nu va fi votată în lectură a II-a până nu va fi supusă unei expertize din partea Fondului Monetar Internațional, Băncii Mondiale și structurilor europene.

Societatea civilă a criticat dur această inițiativă. Potrivit experților, adoptarea unui asemenea proiect ar fi dat undă verde legalizării furturilor în Republica Moldova, iar mai mulți funcționari publici, care și-au făcut averi ilegal, ar fi scăpat de răspundere penală.

Ulterior, Banca Mondială, și FMI au venit cu reacții oficiale în acest sens. Instituțiile și-au exprimat îngrijorarea, subliniind că legea amnistiei fiscale ar putea periclita măsurile de combatere a corupției, lupta cu fraudele și spălarea banilor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:6,17 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău