Proiectul politicii fiscale, vamale și bugetare pe anul 2016, aprobat în Guvern

  • 12 Martie 2016 19:49
  Proiectul politicii fiscale, vamale și bugetare pe anul 2016, aprobat în Guvern

Membrii cabinetului de miniștri au aprobat, sâmbătă, 12 martie, proiectul de lege cu privire la realizarea politicii fiscale, vamale și bugetare pentru anul 2016, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă, Guvernul a prevăzut majorarea termenului de raportare a pierderilor  rezultate din desfășurarea activității de întreprinzător, de la 3 la 7 ani. Totodată, este revizuită baza impozabilă a taxei pentru dispozitivele publicitare: diminuarea cuantumului taxei percepute pentru restabilirea patentei, acordarea dreptului stingerii obligației fiscale prin achitare prin intermediul altor prestatori de servicii de plată și acordarea dreptului agenților economici de a depune dările de seamă fiscale la orice organ fiscal teritorial.

Măsurile prevăzute în proiectul pe 2016, prin care se urmărește acumularea de noi resurse financiare la buget, se referă la: introducerea impozitului pe avere și ajustarea cotelor accizelor la unele categorii de mărfuri la rata inflației, printre care impozitul funciar și taxa pentru folosirea drumurilor (vinieta), a cărei încasare va fi în competența Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor.

Proiectul de lege conține măsuri prevăzute în Strategia Națională „Moldova 2020”, Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. 

Politica fiscală, vamală și bugetară pentru anul 2016 urmează să fie discutată și adoptată în Parlament.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău