Proiectul „Livada Moldovei” va fi extins până în 2023

  • 05 Noiembrie 2021 12:09
Proiectul „Livada Moldovei” va fi extins până în 2023

Decretul de promulgare și Legea pentru ratificarea Amendamentului nr. 3 la Contractul de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții în vederea implementării Proiectului „Livada Moldovei” și a Amendamentului al doilea la Scrisoarea de însoțire a acestuia au fost publicate în Monitorul Oficial de astăzi și au intrat în vigoare, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, BEI va oferi sumele nedebursate din creditul pentru realizarea proiectului în circa 35 de tranșe. Resursele sunt destinate modernizării și restructurării lanțului valoric al sectorului horticol al Republicii Moldova prin facilitarea accesului la resursele creditare și de leasing oferite de BEI, scrie sursa citată.

Modificările operate au ca scop implementarea cu succes a proiectului ”Livada Moldovei” și valorificarea resurselor BEI destinate restructurării sectorului horticol și vitivinicol al Republicii Moldova. Se urmărește tehnologizarea și mecanizarea proceselor de producere primară prin promovarea metodelor intensive și super-intensive de producere a fructelor, dotarea cu sisteme de irigare și anti-grindină, modernizarea și tehnologizarea proceselor post-recoltare și de procesare, dezvoltarea pepinierelor pentru producerea materialului săditor autohton, diversificarea piețelor de desfacere. 

Contractul de finanțare cu BEI pentru realizarea proiectului ”Livada Moldovei” a fost semnat pe 31 iulie 2014. Valoarea acestuia constituie 120 de milioane de euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
3,24
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:5,14 m/s
Thu
2
Fri
1
Sat
0
Sun
-4
Mon
-5
Arhivă Radio Chișinău