Proiectul investițional al companiei Dedeman, pe ordinea de zi a Consiliului Municipal Chișinău

  • 31 Octombrie 2017 09:25
Proiectul investițional al companiei Dedeman, pe ordinea de zi a Consiliului Municipal Chișinău

Proiectul investițional al rețelei românești retail „Dedeman” privind deschiderea la Chișinău a unui centru comercial are șanse de a fi implementat. Compania ar putea să-și revizuiască decizia de a se retrage de pe piața din R. Moldova, după ce pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Municipal Chișinău (CMC) din 31 octombrie a fost introdus un punct care prevede modificarea codului de reglementare urbanistică a terenurilor pe care urma să fie construit centrul comercial. Andrei Bivol, avocatul companiei S.A. „Piele”, entitate care deține terenurile respective, susține că „aprobarea acestei modificări prin votul CMC va debloca situația actuală, iar investitorul va putea proiecta obiectivul respectiv”. Ședința CMC începe la ora 10.00. Subiectul este al treilea pe ordinea de zi.

Mai bine de opt luni, proiectul investițional a rămas blocat la nivelul Comisiei municipale de specialitate pentru construcții, arhitectură și relații funciare, după ce la ședința din 17 februarie 2017 doi consilieri liberali s-au abținut, respectiv, proiectul nu a acumulat voturile suficiente pentru a trece la următoarea etapă și a fi introdus pe ordinea de zi a CMC.

La 20 octombrie, invocând „barierele administrative, birocrația excesivă și lipsa unei certitudini în privința deciziei autorităților locale”, compania a anunțat că demarează procedura de retragere definitivă din proiectul investițional destinat R. Moldova.

După pronunțarea acestor critici, sprijin politic investitorilor străini au promis că vor acorda, atât președintele Parlamentului, Andrian Candu, cât și premierul Pavel Filip. La câteva zile de la aceste declarații, Proiectul de decizie cu privire la modificarea codului de reglementare urbanistică al terenurilor de pământ din str. Ismail, 99 figurează deja pe Ordinea de zi a CMC, lucru care nu s-a întâmplat timp de opt luni. Mai mult, anexat la Proiectul de decizie care urmează a fi supus astăzi votului este și Avizul pozitiv Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare. În document se precizează că membri Comisie sunt de acord cu schimbarea destinației terenurilor, din „zonă comercială cu funcțiuni de receere” în zonă comercială „de servicii generale”, cu condiția că „beneficiarul va contribui la construcția căii de acces la intersecția străzilor Ismail și Calea Basarabiei”. Pe actul Comisiei nu este indicată data ședinței în care a fost luată o decizie pozitivă în favoarea proiectului Dedeman.

Citiți continuarea pe zdg.md.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:6,17 m/s
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău