Proiectul „Instanțe Judecătorești Model” va fi pilotat în alte patru judecătorii din Republica Moldova: Drochia, Hîncești, Strășeni și Criuleni

  • 27 Februarie 08:56
Proiectul „Instanțe Judecătorești Model” va fi pilotat în alte patru judecătorii din Republica Moldova: Drochia, Hîncești, Strășeni și Criuleni

Cea de-a doua etapă a proiectului „Instanțe Judecătorești Model” a fost lansată în Republica Moldova, în data de 26 februarie. Astfel, proiectul va fi pilotat în alte patru judecătorii din Republica Moldova, respectiv Drochia, Hîncești, Strășeni și Criuleni.

Potrivit Ministerului de Justiție, extinderea acestui proiect înseamnă:

  • acces facilitat la justiție pentru mai multe persoane;
  • condiții decente pentru justițiabili și angajați;
  • servicii online de calitate;
  • o atmosferă prietenoasă etc.

La evenimentul de lansare a fost prezentă și ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, care a vorbit despre rezultatele semnificative înregistrate în cadrul primei etape a proiectului, urmare a căreia, judecătoriile Bălți, Ungheni și Edineț au obținut statutul de instanțe model. Ministra Justiției a remarcat faptul că aceste instanțe corespund standardelor europene, iar schimbările pozitive prin care au trecut, contribuie la creșterea încrederii în sistemul de justiție.

„Pilotarea aplicației e-Dosar judiciar, instruirea judecătorilor și a personalului în domeniul utilizării Sistemului informațional judiciar, asigurarea instanțelor judecătorești cu echipament necesar, dar și dezvoltarea mecanismelor de informare și educare a justițiabililor sunt doar câteva dintre cele mai importante realizări ale primei etape a proiectului”, a menționat Veronica Mihailov-Moraru.

Proiectul USAID „Instanțe Judecătorești Model” a fost lansat în anul 2021, în judecătoriile Bălți, Ungheni și Edineț. Rezultatele atinse de aceste trei judecătorii au fost evaluate de o comisie independentă, formată din reprezentanți ai Consiliului Superior al Magistraturii, Ministerului Justiției, Agenției de Administrare a Instanțelor Judecătorești, Curților de Apel Chișinău și Bălți, dar și ai Proiectului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău