Proiectul Educație Online a ajuns la finalul primei faze de implementare

  • 23 Mai 2020 13:40
Proiectul Educație Online a ajuns la finalul primei faze de implementare

Proiectul Educație Online a ajuns la finalul primei faze de implementare, în care s-a reușit să se producă peste două mii de lecții video, încărcate și stocate în biblioteca digitală, inclusiv lecții video pentru pregătirea examenelor gimnaziale și a examenelor de Bacalaureat, dar și resurse educaționale deschise și manuale digitale, comunică primarul general al capitalei, Ion Ceban, într-o postare pe Facebook, transmite IPN.

În cadrul platformei educatieonline.md se regăsesc rubrici de Asistență parentală/ Dezvoltare personală și Sfatul psihologului, Lecții de dezvoltare personală pentru elevi și părinți, Lecții despre securitate și alte lecții video care vin să suplinească procesul de învățare.

Platforma a înregistrat, în ultima săptămână 73 de mii de utilizatori în total și aproximativ 180 de mii de sesiuni efectuate de către utilizatorii platformei.

Pentru faza a doua, se propune ca biblioteca să fie suplinită cu același număr de lecții ca și în prima etapă. Vor fi circa 4500 de lecții video în total. În acest sens, municipalitatea își propune semnarea unui Memorandum de cooperare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, care ar piermite să fie îmbunătățită platforma.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău