Proiectul de lege privind amnistia în legătură cu aniversarea a 30 de ani de independență a R.Moldova, aprobat în prima lectură

  • 09 Decembrie 2021 15:19
Proiectul de lege privind amnistia în legătură cu aniversarea a 30 de ani de independență a R.Moldova, aprobat în prima lectură

Parlamentul a aprobat astăzi în prima lectură proiectul de lege privind amnistia, în legătură cu aniversarea a 30-a de la proclamarea Independenței Republicii Moldova.

De amnistie vor beneficia peste 1700 de deținuți, dintre care 67 ar urma să fie eliberați imediat, în 1650 – condiționat sau după reducerea termenului.

Sunt vizate persoanele învinuite, inculpate sau condamnate care sunt caracterizate pozitiv și prezintă risc redus de recidivă. Actul de amnistie nu va fi aplicat celor care au săvârșit infracțiuni deosebit de grave sau infracțiuni de corupție, indiferent de gravitate.

De asemenea, vor avea prioritate deținutele cu copii de până la 12 ani.

Potrivit legislației, persoanele eliberate din detenție primesc indemnizații unice, iar valoarea totală a acestora depășește 9,5 milioane de lei. Potrivit autorilor proiectului, în urma amnistiei se vor reduce cheltuielile bugetare pentru întreținerea deținuților.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău