Proiect retras de pe agenda ședinței Guvernului: Interdicția companiilor private de a presta servicii de pază pentru instituțiile statului

  • 17 Decembrie 2019 17:45
Proiect retras de pe agenda ședinței Guvernului: Interdicția companiilor private de a presta servicii de pază pentru instituțiile statului

Proiectul privind interdicția aplicată companiilor private de a presta servicii de pază pentru obiectivele de importanță strategică ale statului a fost retras de pe agenda ședinței de astăzi a Guvernului.

Premierul Ion Chicu a argumentat că un asemenea proiect, care a fost elaborat de Executivul condus de Maia Sandu, nu s-ar încadra în politica guvernului actual de a liberaliza activitățile economice, transmite Ziarul de Gardă.

Potrivit secretarului de stat de la Ministerul de Interne, Ianuș Erhan, proiectul a fost retras pentru a examina obiecțiile formulate de mediul privat din domeniu.

Fostul premier Maia Sandu și-a argumentat inițiativa prin faptul că mai multe companii care asigurau paza celor mai importante instituții ale statului erau apropiate fostului președinte al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc.

Și investigațiile de presă au dezvăluit legături între fostul lider democrat și firme care au câștigat licitații de milioane de lei, pentru a asigura paza instituțiilor publice.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău