Proiect în implementare | Iluminare stradală modernă și eficientă în Greblești, Strășeni

  • 27 Iulie 2020 15:57
Proiect în implementare | Iluminare stradală modernă și eficientă în Greblești, Strășeni

A avut loc recepția lucrărilor preconizate în contextul proiectului ,,Reconstrucția și modernizarea sistemului de iluminat stradal în comuna Greblești, r-nul Strășeni” din cadrul Apelului de Propuneri de Proiecte Pilot, semnat la 14 decembrie 2018. Proiectul este în derulare și are mai multe etape, două dintre care au fost deja îndeplinite, potrivit unui comunicat al Agenției pentru Eficiență Energetică (AEE).

În acest mod, au fost verificate lucrările executate pentru instalarea unui flash luminos, cu senzori de mișcare și semne luminoase pentru trecerea de pietoni.

Proiectul a dus la realizarea măsurilor de eficiență energetică privind sistemul de iluminat public stradal, care a constituit înlocuirea a 27 de piloni, 75 de corpuri de iluminat și 2 700 metri de cablu.

De asemenea, beneficiarului i-a fost acordată asistență în elaborarea raportului de audit energetic, elaborarea proiectului de execuție și supravegherea tehnică a lucrărilor.

Valoarea totală a grantului constituie 1 285 334  lei, iar 75% din sumă este aportul Agenției pentru Eficiență Energetică (AEE).

Cu această ocazie, angajații AEE au desfășurat acțiuni de informare privind lansarea Apelului de Propuneri de Proiecte nr. 7 privind promovarea tehnologiilor de valorificare a energiei solare prin finanțarea proiectelor demonstarative, cât și alte informații utile ce țin de activitatea AEE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău