Proiect de recunoaștere reciprocă a actelor de studii, între R.Moldova și Italia

  • 19 Decembrie 2018 08:43
Proiect de recunoaștere reciprocă a actelor de studii, între R.Moldova și Italia

Proiectul acordului a fost discutat în cadrul vizitei de lucru a delegației Comisiei politică externă și integrare europeană a R. Moldova la Parlamentul Republicii Italiene, unde au avut loc întrevederi cu reprezentanții Senatului și Camerei Deputaților a legislativului italian.

Potrivit INFOTAG, care face referire la serviciul de presă al Parlamentului, Chișinăul a reiterat interesul R.Moldova în încheierea acestor acorduri, având în vedere numărul mare de muncitori moldoveni în Italia și în contextul realizării obiectivului de protejare a intereselor comunității moldovenilor aflați peste hotare. 

La fel, părțile s-au pronunțat pentru extinderea și avansarea relațiilor comercial-economice moldo-italiene, în contextul în care Italia se plasează pe locul 2 după volumul investițiilor străine directe în R. Moldova și este al doilea partener comercial al țării noastre, după România. 

Vizita de lucru la Parlamentul Republicii Italiene are loc în contextul preluării bunelor practici parlamentare și schimbului de experiență între comisiile de profil din Parlamentul R. Moldova și Parlamentul italian, precum și al promovării eforturilor Moldovei de încheiere a acordurilor bilaterale de protecție socială a cetățenilor moldoveni aflați în Italia.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău