Proiect de promovare a identității culturale românești în Bălți
-
12 August 2015 12:52
Asociația „Eurocentrica” și Asociația „Convergențe Europene” lansează proiectul „Promovarea identității culturale românești în Bălți prin consolidarea mediului civic local”, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe, Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, prin programul „Societate civilă – Dimitrie…
Asociația „Eurocentrica” și Asociația „Convergențe Europene” lansează proiectul „Promovarea identității culturale românești în Bălți prin consolidarea mediului civic local”, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe, Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, prin programul „Societate civilă – Dimitrie Gusti”.
Obiectivul general al proiectului este reprezentat de păstrarea, afirmarea și dezvoltarea identității culturale a românilor din Bălți, Republica Moldova și întărirea relațiilor dintre România și comunitățile românești din Bălți. În acest scop, urmează a fi formați 15 membri și voluntari ai ONG-urilor din regiune în domenii specifice ariei de acțiune a societății civile: valorificarea identitară și economică a patrimoniului cultural; comunicarea prin social media, media online și media tradiționale; drepturile omului, participarea civică și păstrarea identității culturale; accesarea fondurilor nerambursabile.
Activitatea constă într-o serie de cursuri gratuite pentru beneficiarii proiectului, care se vor desfășura în perioada 28 august – 6 septembrie 2015, în București, conform agendei anexate. Costurile de deplasare, de cazare și de masă vor fi suportate de organizatori.
Cetățenii moldoveni interesați să participe la cursuri trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele criterii de eligibilitate:
- să dețină cetățenia română sau să facă dovada apartenenței la identitatea culturală română printr-o declarație pe proprie răspundere (se poate descărca de aici; se completează doar prima parte);
- să fie majore;
- să aibă domiciliul în Bălți;
- să fie absolvenți de studii superioare, pe care să le poată certifica prin acte de studii;
- să fie membri sau voluntari ai unor ONG-uri din Bălți sau ai filialelor din Bălți ale unor ONG-uri cu sediul în alte municipii și raioane din Republica Moldova.
Depunerea candidaturilor se desfășoară în perioada 11-16 august 2015 și constă în trimiterea unui e-mail la adresa [email protected], care să conțină în anexă CV-ul aplicantului și o recomandare semnată, ștampilată și scanată din partea președintelui organizației din Bălți pe care o reprezintă. Candidații admiși vor fi anunțați prin e-mail până la 19 august 2015 asupra selecționării. Doar cei selectați vor primi detaliile aferente participării în proiect.