Proiect de modificare a listei bunurilor aflate în proprietate publică care nu pot fi supuse privatizării, aprobat de Parlament

  • 11 Iulie 15:16
Proiect de modificare a listei bunurilor aflate în proprietate publică care nu pot fi supuse privatizării, aprobat de Parlament

Parlamentul a votat astăzi, în prima lectură, un proiect de modificare a listei bunurilor aflate în proprietate publică care nu pot fi supuse privatizării. Este vorba de 27 de societăți pe acțiuni și de circa 70 de întreprinderi care aparțin statului, printre care și Aeroportul Internațional Chișinău. Deputatul Blocului comuniștilor și socialiștilor, Petru Burduja, s-a arătat nemulțumit de faptul că pe listă nu figurează astfel de întreprinderi cum ar fi Casa Presei, Palatul Republicii Moldova, Moldtelecom, informează Radio Chișinău.

În urma modificărilor votate, pe listă se vor regăsi 27 de societăți pe acțiuni cu cotă de stat, printre care Centrul Internațional de Expoziții «Moldexpo»”, Termoelectrica, Arena Națională și Metalferos, a subliniat directorul Agenției Proprietății Publice, Roman Cojuhari, în cadrul ședinței Parlamentului.

 La compartimentul întreprinderi de stat vor fi prezente 67 de întreprinderi, printre care 16 întreprinderi noi incluse, dintre care Aeroportul Internațional Chișinău, Nodul Hidroenergetic Costești, Portul fluvial Ungheni etc.”, a declarat Roman Cojuhari.

Deputatul din Blocului comuniștilor și socialiștilor, Petru Burduja, s-a arătat nemulțumit de faptul că pe listă nu se regăsesc întreprinderi cum ar fi Casa Presei, Palatul Republicii Moldova, Pensiunea din Holercani, Moldtelecom și gările și stațiile auto:

„Atâta timp cât noi nu vom avea răspuns la această întrebare, noi credem că se încearcă niște jonglări pentru aceste bunuri...pentru a încreca să fie puse privatizării. Este o nouă jumulire, în viziunea noastră.”

În replică, directorul Agenției Proprietății Publice, Roman Cojuhari, a subliniat că unele dintre ele au fost reorganizate în instituții publice, respectiv, prin noțiune, nu pot fi supuse privatizării. Cu o reacție a venit și președintele Parlamentului, Igor Grosu.

„Eu înțeleg scârba voastră...Aeroportul nu se privatizează, asta să vă fie clar. Transmiteți prietenilor voștri care tare au vrut acest Aeroport. El nu se privatizează. Asta e. Îmi pare rău”, a afirmat Grosu.

Pentru a intra în vigoare, modificările elaborate de Agenția Proprietății Publice urmează a fi votate de Parlament și în lectura a doua.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:2,06 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău