Proiect de lege | Șoferii ar putea prezenta un nou document la efectuarea reviziei tehnice

  • 28 Mai 2017 13:22
Proiect de lege | Șoferii ar putea prezenta un nou document la efectuarea reviziei tehnice

Șoferii ar urma să prezinte un nou document la efectuarea reviziei tehnice. Este vorba despre cazierul contravențional al mașinii, care reprezintă un act care confirmă sau nu existența unor amenzi neachitate.

Aceste prevederi se conțin într-un nou proiect de lege de modificare și completare a Legii privind siguranța traficului rutier și Codul transporturilor rutiere, propus spre dezbateri publice.

Astfel, inspectorii ar putea să admită efectuarea inspecției tehnice periodice doar dacă nu sunt pornite procese contravenționale pe încălcări din domeniul circulației rutiere. În cazul în care stația de inspecție tehnică constată că vehiculul are pornite procese contravenționale pe încălcări din domeniul circulației rutiere, atunci conducătorul este obligat să prezinte, de rând cu celelalte acte și cazierul contravențional pentru autovehicule. 

Cazierul contravențional autovehicul vafi eliberat de subdiviziunea specializată a Ministerului Afacerilor Interne, care va conține datele deținute de Poliție despre existența sau lipsa informațiilor de implicare a autovehiculului în comiterea accidentelor rutiere sau a altor contravenții din domeniul circulației rutiere, în privința cărora n-a expirat termenul de prescripție de tragere la răspundere contravențională ori informații cu privire la contestarea proceselor verbale, prin care contravenientul a fost sancționat contravențional. 

În situația în care, inspectorul stației de testare tehnică va accesa baza de date și va constata lipsa contravențiilor menționate, atunci posesorul autovehiculului nu va mai fi nevoit să prezinte respectivul cazier. 

Propunerile, sugestiile și opiniile în raport cu proiectul menționat, pot fi remise în termen de 10 zile lucrătoare începând cu data de 25 mai la adresa electronică: [email protected] și la numărul de telefon: 0 (22) 255–693.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău