Proiect de lege care prevede limitarea propagandei străine în mass-media, înregistrat de PDM

  • 13 Iunie 2017 11:50
Proiect de lege care prevede limitarea propagandei străine în mass-media, înregistrat de PDM

Partidul Democrat a înregistrat în Parlament un proiect de lege care prevede limitarea propagandei străine în mass-media din Republica Moldova.

Atât liderul PDM Vlad Plahotniuc cât și președintele Parlamentului Andrian Candu s-au referit în mod special la pericolul propagandei ruse prin intermediul posturilor de televiziune retransmise în Republica Moldova.

Totuși, proiectul nu prevede interzicerea unor posturi de televiziuni, ci doar a unor emisiuni informative prin care se desfășoară această propagandă, a declarat Vlad Plahotniuc, precizând că vor fi păstrate programele de divertisment și emisiunile îndrăgite, care sunt principala atracție a telespectatorilor la aceste televiziuni.

„Inițiativa care urmează a fi dezbătută nu prevede închiderea unor televiziuni retransmise pe teritoriul țării noastre. Ea prevede eliminarea doar a programelor informative prin care se desfășoară această propagandă despre care se vorbește de atâta timp dar nu se face nimic. Se vor păstra toate programele distractive și de agrement, toate emisiunile îndrăgite, care sunt principala atracție a telespectatorilor la aceste televiziuni”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Pe de altă parte, președintele Igor Dodon a declarat presei că nu va promulga în nici un caz un astfel de proiect de lege, chiar dacă din această cauză va fi inițiată procedura de destituire a sa din funcție.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău