Proiect de lege: separarea postului național de radio de cel de televiziune

  • 01 Iulie 2016 17:40
Proiect de lege: separarea postului național de radio de cel de televiziune

Cetățenii ar putea achita o taxă lunară pentru finanțarea instituțiilor publice ale audiovizualului, așa cum se procedează în mai multe țări, conform proiectului noului Cod al Audiovizualului votat vineri, 1 iulie, de Parlament în prima lectură.

Autorii propun ca radiodifuzorii publici, adică Teleradio-Moldova și Teleradio-Găgăuzia, să-și formeze o parte din buget din contul unor taxe lunare care vor fi plătite de cetățeni, așa cum se procedează în mai multe state europene.

În document se mai propune separarea postului național de radio de cel de televiziune, care în prezent fac parte din aceeași companie, iar directorii celor două instituții să fie numiți pe un termen de 7 ani, față de cinci ani în prezent. De asemenea, actualul Consiliu Coordonat al Audiovizualului, care reglementează activitatea în domeniu, să fie redenumit Consiliul Audiovizualului și să fie compus din cinci membri față de nou[ în prezent.

Documentul a provocat dezbateri în plen, mai mulți deputați din opoziție considerând că scopul acestuia ar fi să interzică difuzarea posturilor de televiziune rusești.

Autorii proiectului au menționat că pentru lectura a două vor fi elaborate mai multe amendamente. Amintim că actualul Cod al Audiovizualului este în vigoare din anul 2006.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău