Proiect de îmbunătățire a managementului stocurilor de armament și muniții, realizat cu suportul SUA

  • 06 Martie 2019 11:28
Proiect de îmbunătățire a managementului stocurilor de armament și muniții, realizat cu suportul SUA

Comandamentul European al Forțelor Armate ale SUA a contribuit cu 715 mii de dolari la implementarea proiectului destinat îmbunătățirii gestionării stocurilor de armament și muniție din perioada sovietică. „Comandamentul European al Forțelor Armate ale SUA a ales Moldova în calitate de prim beneficiar al acestui program în mare parte datorită dezideratului Ministerului Apărării de a coopera și de a combate această amenințare”, a declarat ambasadorul american, Dereck J. Hogan, în cadrul unui eveniment la Florești, transmite IPN.

Potrivit diplomatului american, în această vară, cursul de instruire în gestionarea stocurilor de muniție, care se va desfășura în SUA, va asigura instruirea de mentori în cadrul armatei moldovenești, pentru a aborda toate depozitele de muniție din Republica Moldova.

Ambasadoarea Germaniei la Chișinău, Angela Ganninger, a înmânat cheile de la cinci unități de tehnică specială pentru transportarea materialelor periculoase, donate Armatei Naționale de către Germania. Diplomata a menționat că această donație reprezintă o contribuție majoră la un mediu mai sigur pentru cetățenii Republicii Moldova prin facilitarea transportării munițiilor în condiții de maximă siguranță.

„Stocarea și distrugerea securizată a munițiilor și managementul stocurilor de armament și muniții rămâne a fi una din principalele provocări în Republica Moldova. Iată de ce, ne dorim să protejăm cetățenii moldoveni de eventuale explozii la locurile de stocare a munițiilor sau în timpul transportării acestora”, a declarat ambasadoarea Angela Ganninger.

Armata Națională a beneficiat de asistență din partea partenerilor străini pentru îmbunătățirea managementului stocurilor de armament și muniții în valoare totală de peste câteva milioane de euro. Banii au fost investiți în proiecte de renovare a infrastructurii depozitelor, securizare a acestora prin instalarea sistemelor video de monitorizare, reparația căilor de acces, instalarea gardurilor de protecție pentru securitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
-1
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:3,09 m/s
Sun
6
Mon
5
Tue
1
Wed
0
Thu
0

Curs oficial BNM 23 Ianuarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.1921 -0.0000
USD 17.4521 -0.0000
RON 4.3476 -0.0000
UAH 0.6167 -0.0000
RUB 0.2364 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău