Proiect de hotărâre care va permite CEC să pregătească testarea sistemului de vot alternativ, înregistrat în Parlament

  • 01 Martie 15:31
Proiect de hotărâre  care va permite CEC să pregătească testarea sistemului de vot alternativ, înregistrat în Parlament

Deputatul Platformei DA, Igor Munteanu, a anunțat că a înregistrat un proiect de Hotărâre a Parlamentului R. Moldova, care va permite Comisiei Electorale Centrale (CEC) să pregătească testarea sistemului de vot alternativ.

În acest context, el a ținut să sublinieze la chemarea de a crea condiții prielnice și sigure pentru Votul Alternativ (prin corespondență și votul electronic) au răspuns cele mai puternice organizații ale Coaliției pentru Alegeri Libere și Corecte (CALC) din Republica Moldova, experți și personalități notorii pentru reforma sistemului electoral.
 
„Am reușit în ultimele două (2) luni să constituim 3 sub-grupuri specializate pe tematica legislației electorale, tehnologie informațională și comunicare strategică, agreând o Foaie de Parcurs cu privire la implementarea metodelor alternative de exprimare a votului. Am reușit să aducem împreună un număr important de deputați, care-și doresc să sprijine Votul Alternativ.
Am convenit să ne conjugăm eforturile pentru a crea platforme de comunicare cu societatea civilă, cu CEC, dar și cu alte autorități responsabile, cooptând la această inițiativă toți deputații interesați de reușita proiectului, pentru a oferi cetățenilor RM oportunități mai bune de vot și condiții reale de implementare a Votului Alternativ. Nu insist asupra paternității acestei inițiative, dar este important ca efortul nostru comun să dea roadele așteptate”, a precizat Igor Munteanu. 
 
Deputatul a menționat că societatea va fi informată referitor la subiectul Votului Alternativ prin intermediul unei platforme de comunicare strategică, care va fi activată în cel mai scurt timp. 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:2,57 m/s
Sun
24
Mon
25
Tue
25
Wed
27
Thu
25

Curs oficial BNM 24 Iulie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.3017 -0.0000
USD 18.0638 -0.0000
RON 4.3265 -0.0000
UAH 0.6646 -0.0000
RUB 0.2447 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău