Proiect de hotărâre care va permite CEC să pregătească testarea sistemului de vot alternativ, înregistrat în Parlament

  • 01 Martie 2021 15:31
Proiect de hotărâre  care va permite CEC să pregătească testarea sistemului de vot alternativ, înregistrat în Parlament

Deputatul Platformei DA, Igor Munteanu, a anunțat că a înregistrat un proiect de Hotărâre a Parlamentului R. Moldova, care va permite Comisiei Electorale Centrale (CEC) să pregătească testarea sistemului de vot alternativ.

În acest context, el a ținut să sublinieze la chemarea de a crea condiții prielnice și sigure pentru Votul Alternativ (prin corespondență și votul electronic) au răspuns cele mai puternice organizații ale Coaliției pentru Alegeri Libere și Corecte (CALC) din Republica Moldova, experți și personalități notorii pentru reforma sistemului electoral.
 
„Am reușit în ultimele două (2) luni să constituim 3 sub-grupuri specializate pe tematica legislației electorale, tehnologie informațională și comunicare strategică, agreând o Foaie de Parcurs cu privire la implementarea metodelor alternative de exprimare a votului. Am reușit să aducem împreună un număr important de deputați, care-și doresc să sprijine Votul Alternativ.
Am convenit să ne conjugăm eforturile pentru a crea platforme de comunicare cu societatea civilă, cu CEC, dar și cu alte autorități responsabile, cooptând la această inițiativă toți deputații interesați de reușita proiectului, pentru a oferi cetățenilor RM oportunități mai bune de vot și condiții reale de implementare a Votului Alternativ. Nu insist asupra paternității acestei inițiative, dar este important ca efortul nostru comun să dea roadele așteptate”, a precizat Igor Munteanu. 
 
Deputatul a menționat că societatea va fi informată referitor la subiectul Votului Alternativ prin intermediul unei platforme de comunicare strategică, care va fi activată în cel mai scurt timp. 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău