Progresul în procesul de integrare europeană, discutat cu rețeaua „Uniți pentru Moldova”

  • 29 Iunie 2023 19:06
Progresul în procesul de integrare europeană, discutat cu rețeaua „Uniți pentru Moldova”

Progresul Republicii Moldova în procesul de integrare europeană și prioritățile de dezvoltare a țării au fost discutate în cadrul unei videoconferințe a prim-ministrului Dorin Recean cu membrii rețelei „Uniți pentru Moldova”, din care fac parte europarlamentari și deputați din Parlamentul Republicii Moldova, transmite IPN.

Prim-ministrul Dorin Recean s-a referit la prioritățile Guvernului în vederea atingerii obiectivului strategic de a deveni parte a familiei europene până în anul 2030. „Guvernul este axat pe implementarea măsurilor de redresare și dezvoltare economică care sunt importante pentru asigurarea bunăstării cetățenilor și integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Investim în dezvoltarea infrastructurii, continuăm reforma justiției și lupta împotriva corupției”, a menționat prim-ministrul, citat într-un comunicat al executivului.

Vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, s-a referit la progresele înregistrate de autorități în procesul de armonizare a legislației naționale la standardele UE, dar și la măsurile de contracarare a dezinformării rusești și a altor amenințări hibride.

Rețeaua „Uniți pentru Moldova” include politicieni, experți, lideri de opinie din țările membre ale UE și din Republica Moldova. Platforma are misiunea de a facilita coordonarea și susținerea pe subiecte prioritare, cum ar fi procesul de integrare în UE, consolidarea securității regionale și a celei energetice a Moldovei, dar și combaterea corupției. Rețeaua este gestionată de un Comitet de directori, format din trei deputați din Parlamentul European, trei deputați din parlamentele statelor membre ale Uniunii Europene și trei deputați din Parlamentul Republicii Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:2,57 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
14
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău