Progresele și provocările întâlnite în implementarea Matricei de dezvoltare, în primul trimestru al anului 2023, discutate de conducătorii entităților MAI

  • 06 Aprilie 2023 16:25
Progresele și provocările întâlnite în implementarea Matricei de dezvoltare, în primul trimestru al anului 2023, discutate de conducătorii entităților MAI

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au participat la ședința de lucru a Consiliului sectorial ,,Together 4 Home Affairs”, unde au discutat despre progresele și provocările întâlnite în implementarea Matricei de dezvoltare, în primul trimestru al anului 2023, se arată în comunicatul MAI.

 La întrunire a participat conducerea MAI alături de șefii subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne. 

În cadrul ședinței comune șefii subdiviziunilor MAI au raportat stadiul de implementare a Matricei de dezvoltare pentru anii 2023-2025, ce prevede necesitățile și acțiunile prioritare pentru capacitarea sistemului MAI. Toate acțiunile din documentul strategic sunt preluate din cele 6 programe sectoriale ale Strategiei de dezvoltare a domeniului afacerilor interne (SDDAI) pentru anii 2022 -2030. 

Raportorii s-au axat pe gestionarea eficientă a domeniilor: ordine și securitate publică, prevenirea și combaterea criminalității, managementul integrat al frontierei de stat, gestionarea fluxului de migrație, azil și integrare a străinilor, prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență, formarea profesională a angajaților, integritate și digitalizare, prin prisma asistenței externe și a managementului de proiecte.

Accentul a fost pus pe stabilirea indicatorilor calitativi a acțiunilor pentru dezvoltarea instituțională , astfel ca cetățenii Republicii Moldova și oaspeții țării să beneficieze de servicii de calitate. Asigurarea unui mediu favorabil pentru servicii comunitare performante, dezvoltarea parteneriatelor care oferă valoare adăugată și furnizarea serviciilor regionale de securitate și siguranță atât la frontiere cât și în interiorul țării, este o prioritate pentru autoritățile MAI.

De asemenea, s-a menționat despre consolidarea mecanismelor de cooperare cu partenerii strategici pentru dezvoltarea și fortificarea domeniului afacerilor interne.

Menționăm, Consiliul sectorial ”Together 4 Home Affairs” este mecanismul de coordonare, la diferite niveluri, care construiește piloni de sprijin pentru domeniul afacerilor interne, pentru a susține activitățile desfășurate în dezvoltarea durabilă a țării și implementarea conceptului cu centură de securitate extinsă a Uniunii Europene, care să includă și Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:2,06 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău