Progresele înregistrate pe dimensiunea egalității de gen, abordate în cadrul unui eveniment organizat pe Platforma Femeilor Deputate din Parlamentul de legislatura a XI-a

  • 04 Martie 16:37
Progresele înregistrate pe dimensiunea egalității de gen, abordate în cadrul unui eveniment organizat pe Platforma Femeilor Deputate din Parlamentul de legislatura a XI-a

Membrele Platformei Femeilor Deputate din Parlamentul de legislatura a XI-a, ambasadoare și reprezentante ale partenerilor de dezvoltare s-au reunit la un eveniment, găzduit de instituția legislativă, în ajunul Zilei Internaționale a Femeii. În cadrul acestuia, s-a discutat despre progresele înregistrate pe dimensiunea egalității de gen și apărării drepturilor fetelor și a femeilor. De asemenea, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a acordat diplome de onoare celor care au oferit suport în elaborarea și implementarea proiectelor, se arată într-un comunicat emis de Parlamentul Republicii Moldova.

Printre inițiativele la care s-a făcut referire figurează ratificarea Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, a Convenției Organizației Internaționale a Muncii privind violența și hărțuirea la locul de muncă, precum și crearea Agenției Naționale pentru Prevenirea și Combaterea Violenței împotriva Femeilor și Violenței Domestice etc. 

„Treptat, vom continua să implementăm legi și să găsim soluții. Toate femeile și fetele din țara noastră merită să trăiască cu demnitate și în siguranță”, a accentuat vicepreședinta Parlamentului, Doina Gherman, care este și președinta Platformei Femeilor Deputate din Parlamentul de legislatura a XI-a. 

„Noi am spart tiparele și am demonstrat că nu suntem o societate patriarhală. Am demonstrat cât de important este să oferim șanse egale și oportunități tuturor. Îmi doresc ca violența pe bază de gen și stereotipurile să rămână de domeniul trecutului”, a menționat Președintele Parlamentului, Igor Grosu. 

Platforma Femeilor Deputate din Parlamentul de legislatura a XI-a reprezintă un cadru de cooperare și dialog intra-instituțional pentru consolidarea și promovarea drepturilor femeilor în țară. Platforma Femeilor Deputate este susținută de PNUD, UNFPA, UN Women și UNICEF Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău