Programul „START pentru tineri: O afacere durabilă la tine acasă" se prelungește cu 1 an

  • 26 Mai 2021 19:13
Programul „START pentru tineri: O afacere durabilă la tine acasă

Cabinetul de miniștri a votat astăzi un proiect de Hotărâre care prevede extinderea cu 1 an a termenului de implementare a Programului „START pentru tineri: o afacere durabilă la tine acasă”, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și protocol a Guvernului.

Modificările prevăd și extinderea termenului de eligibilitate pentru aplicarea la Program până la 2 ani de la înregistrarea sau înființarea întreprinderii, ceea ce va oferi posibilitatea unui număr mai mare de tineri să beneficieze de suport financiar în faza lansării și dezvoltării afacerii. Până acum, s-a constatat că multe companii create de tineri nu au putut beneficia de oportunitățile Programului pe motiv de necorespundere a  vârstei companiei. Respectiv, termenul de un an pentru întreprinderi limita participarea tinerilor care au  inițiat o afacere și se află la stadiul incipient al dezvoltării acesteia, scrie sursa citată

Scopul Programului este de a crește impactul socio-economic, prin stimularea preluării și aplicării bunelor  practici în economie, crearea locurilor de muncă, sporirea volumului de investiții în economie etc. De  menționat că, sectorul alimentației publice a fost afectat considerabil de criza COVID-19, astfel Programul „Start pentru Tineri” va constitui un suport suplimentar pentru tinerii care au inițiat afacerile în acest domeniu.

„Este vorba despre un program pentru generația tânără din țara noastră, prin intermediul căruia sperăm mult că se va diminua exodul spre exterior și va permite tinerilor să-și clădească temelia vieții aici, acasă”, a adăugat premierul interimar, Aureliu Ciocoi.

Pentru anul 2021, în scopul implementării Programului, din bugetul de stat vor fi alocați 20 000,0 mii de lei.

La ședința Guvernului a fost aprobat și „Programul activităților de reintegrare a țării pentru anul 2021”. Scopul acestuia este de a finanța proiecte de interes comunitar în localitățile din Zona de Securitate, care au  menirea  să contribuie  la  promovarea  măsurilor  de  consolidare a încrederii între populația de pe ambele maluri ale Nistrului și la realizarea obiectivului guvernamental de reintegrare  a țării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:4,63 m/s
Tue
6
Wed
7
Thu
7
Fri
7
Sat
7
Arhivă Radio Chișinău