Programul Național de extindere și reabilitare a pădurilor va demara pe 11 noiembrie. 35 milioane de puieți disponibili pentru plantare

  • 06 Noiembrie 2023 16:27
Programul Național de extindere și reabilitare a pădurilor va demara pe 11 noiembrie. 35 milioane de puieți disponibili pentru plantare

Ministerul Mediului și Agenția Moldsilva, sub egida președintelui Republicii Moldova, anunță, din data de 11 noiembrie 2023, demararea Programului Național de Împădurire ce prevede reabilitarea și crearea de păduri noi, pe o suprafață de 145 mii ha, pe parcursul a 10 ani (2023-2032), transmite MOLDPRES.

În acest an, campania de plantare se desfășoară în perioada lunilor noiembrie-decembrie 2023. „În acest context, au fost prelucrate terenuri disponibile pentru plantări cu o suprafață totală de 4000 ha, iar în pepinierele întreprinderilor silvice a fost organizată inventarierea, ce a estimat o cantitate de aproximativ 35 mln de puieți disponibili pentru plantare”, indică autoritatea de mediu,scrie sursa citată.

Astfel, Ministerul Mediului lansează apelul către întreaga țară pentru participarea la lucrările de plantare, deoarece reușita unor asemenea măsuri de amploare ține de consolidarea eforturilor întregii societăți. 

În următorii zece ani, suprafețele împădurite vor fi extinse cu circa 150 mii de ha, atât pe terenuri noi, cât și pe terenuri forestiere puternic degradate, proprietate publică sau, în premieră, pe terenuri proprietate privată. Aceste prevederi se conțin în Programul național de extindere și reabilitare a pădurilor 2023 - 2032, propus și inițiat de președintele Maia Sandu.

”Este un program care va produce foarte multe beneficii pentru sectorul agricol, unde umiditatea este importantă și se va schimba și aspectul zonelor rurale din țară”, potrivit Guvernului Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
16
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău