Programul național de adaptare la schimbările climatice până în anul 2030 a fost publicat în Monitorul Oficial

  • 27 Noiembrie 2023 10:09
Programul național de adaptare la schimbările climatice până în anul 2030 a fost publicat în Monitorul Oficial

Programul național de adaptare la schimbările climatice până în anul 2030 și Planul de acțiuni pentru implementarea acestuia au fost publicate astăzi în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Programul setează obiective orientate spre sporirea rezilienței climatice a șase sectoare esențiale: agricultura, sănătatea, transportul, energia, apa și sectorul forestier. Prin adoptarea programului, țara noastră și-a propus să se alinieze la eforturile globale de a limita impactul negativ al schimbărilor climatice. 

Potrivit raportărilor, se estimează ca implementarea acțiunilor incluse în document să aducă economiei naționale beneficii de peste 100 de milioane de dolari anual, prin asigurarea unei protecții mai bune împotriva impacturilor climatice dăunătoare curente, dar și celor viitoare. 

Republica Moldova este una dintre cele mai vulnerabile țări din Europa la schimbările climatice, fiind predispusă îndeosebi la inundații și secete. Doar inundațiile din 2008 au provocat pagube de peste 120 de milioane de dolari, iar secetele care au avut loc între anii 2007 și 2012 au adus pierderi economice majore, afectând 80% din teritoriul țării. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău