Program de susținere a inovațiilor digitale și startup-urilor tehnologice

  • 13 Aprilie 2022 15:32
Program de susținere a inovațiilor digitale și startup-urilor tehnologice

Întreprinderile micro, mici și mijlocii, precum și persoanele fizice care intenționează să înființeze o afacere vor putea beneficia de granturi pentru startup-uri tehnologice. Este vorba despre finanțare nerambursabilă sub formă de granturi în limita de 80%, dar nu mai mult de 500 de mii de lei. Guvernul a aprobat Programul de susținere a inovațiilor digitale și startup-urilor tehnologice, transmite IPN.

Ministrul economiei, Sergiu Gaibu, a declarat că programul va funcționa în baza a trei componente de finanțare tematică. Prima este inovarea digitală și se referă la idei și metode inovatoare care conduc la dezvoltarea de produse, servicii sau modele de operare digitale sau electronice. A doua componentă ține de tehnologia verde, și anume  progrese în domeniul cercetării și dezvoltării care conduc la noi produse și servicii tehnologice menite să înlocuiască materialele, mașinile, procesele și sistemele care generează rezultate negative pentru mediu. A treia componentă se referă la producția sustenabilă – dezvoltarea de procese, practici și aplicații inovatoare care să transforme modelele existente de producție industrială pentru a promova circularitatea resurselor.

Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii urmează să elaboreze un manual operațional privind implementarea Programului, care va stipula etapele și condițiile de implementare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău