Prognoze meteo | Cum va fi vremea în week-end

  • 16 Aprilie 2021 16:11
Prognoze meteo | Cum va fi vremea în week-end

După ultimele zile caracterizate de frig, ploi și vânt, în acest sfârșit de săptămână, vremea se va restabili din punct de vedere termic și va oferi mai mult soare cu temperaturi aproape de 20 de grade Celsius, transmite MOLDPRES.

Conform Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), în perioada 17-19 aprilie, se prevede cer variabil, periodic însorit, preponderent fără precipitații, cu excepția regiunilor de centru și sud, unde duminică și luni, izolat, se așteaptă ploi, precizează sursa citată. Vântul va sufla din sud-vest, cu trecere din nord-est, de la slab până la moderat.

Sâmbătă, 17 aprilie, în țară se așteaptă valori termice diurne între 11-16 grade Celsius. Noaptea, local, în aer se prevăd înghețuri cu intensitatea de minus un grad. Duminică va fi puțin mai cald, tendință care se va menține și luni, însă marți iarăși se anunță o zi rece, cu maxima de 11 grade căldură.

Prima jumătate a lunii aprilie s-a arătat foarte capricioasă, cu temperaturi care au căzut dintr-o extremă în alta, de la 20 de grade până la 10 grade. Fenomenul este explicat de meteorologia populară care arată că „nu poți aștepta vreme călduroasă în aprilie, dacă Paștele e în mai”. Or, în acest an creștinii ortodocși sărbătoresc sfintele sărbători de Paști pe data de 2 mai. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău