Profesorii vor fi obligați să poarte mască la școală, de la 1 septembrie. Ministerul Educației spune în ce condiții vor reveni copiii în clase

  • 05 August 2020 12:25
Profesorii vor fi obligați să poarte mască la școală, de la 1 septembrie. Ministerul Educației spune în ce condiții vor reveni copiii în clase

Aproximativ 65% din instituțiile de învățământ școlar sunt pregătite să organizeze procesul de studii de la 1 septembrie în regim obișnuit, cu respectarea normelor antiepidemiologice care presupun, printre altele, un singur copil în bancă și spațiu de 1,5 metri între bănci, a declarat astăzi în cadrul unor audieri la Comisia parlamentară de profil secretarul de stat al Ministerului Educației Culturii și Cercetării, Natalia Grâu.

Ea a precizat că elevii nu vor fi obligați să poarte măști, în schimb acest lucru va fi obligatoriu pentru profesori. Totodată, ea a precizat că instituțiile de învățământ vor fi asigurate cu dozatoare, dezinfectanți și termometre, iar în fiecare dimineață elevilor le va fi verificată temperatura.

Una din problemele la care nu a fost identificată o soluție ține de alimentarea copiilor, în condițiile în care statul este obligat să asigure hrana pentru elevii claselor primare.

Ce ține de municipiul Chișinău, unde sunt cele mai mari instituții de învățământ, Natalia Grâu a declarat că este necesar să fie identificate spații suplimentare, inclusiv în afara liceelor, cum ar fi în biblioteci și muzee.

De asemenea, ea a menționat că ar trebui identificate soluții pentru transportarea în siguranță a copiilor, ca să fie evitat transportul public. În acest context, ea a sugerat posibilitatea lansării unor rute speciale pentru transportarea elevilor la instituțiile de învățământ.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău