Profesorii resping acuzațiile că ar fi influențați politic să iasă la proteste

  • 13 Aprilie 2017 10:36
Profesorii resping acuzațiile că ar fi influențați politic să iasă la proteste

Federația Sindicală a Educației și Științei respinge acuzațiile venite din partea autorităților precum că în spatele acțiunilor de protest ale profesorilor ar sta partide politice.

Miercuri, 12 aprilie la o conferință de presă la IPN, membrii federației au declarat că revendicările lor poartă caracter pur social.

Corina Palancea, lider de sindicat la o grădiniță din capitală și educatoare a spus că regretă faptul că autoritățile cred că cineva din mediul politic îi impune să desfășoare acțiuni de protest, în timp ce educatorii își cer dreptul la un trai decent. „De mai multe ori au încercat să ne potolească să nu ieșim în stradă. Ei nu își îndeplinesc sarcinile, suntem nevoiți să ieșim să cerșim ca, iată, să ne acuze de activități politice”, a declarat Corina Palancea.

Valentina Mocanu, de asemenea, educatoare la o grădiniță din Chișinău, a declarat că ieșirea ei în stradă nu este influențată de niciun partid politic. „Aceste doleanțe vin din colectivele pedagogice care au necesitate de a le fi ridicate salariile pentru a duce un trai decent. Nu suntem influențați politic, nu stă în spatele nostru niciun partid politic. Suntem noi, pedagogii, acei care nu facem politică”, a spus Valentina Mocanu.

Pe de altă parte, liderul Federației, Dumitru Ivanov, a precizat că anume partide politice aflate la guvernare influențează cadrele didactice și non didactice să renunțe la ideea protestelor. Potrivit lui Ivanov, unele colective ar fi fost intimidate atunci când au încercat să se alăture la protestele anterioare. „Au lucrat partidele care au avut interes. Au fost intimidări în unele raioane. Persoana care intimida este membri de partid și reprezentat al guvernării ”, a spus Ivanov.

Săptămâna trecută, după marșul de amploare al profesorilor, ministrul educației Corina Fusu, a declarat că acțiunile de protest ale pedagogilor sunt cu tentă politică. Ministrul a specificat atunci că autoritățile nu au prevăzut în acest an în bugetul național bani pentru majorarea salariilor profesorilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
17,24
Cer fragmentat
Umiditate:51 %
Vint:3,6 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău