Profesori din Cahul și Ungheni, instruiți în cadrul unui Program de consolidare a practicilor inovative de predare-învățare centrate pe elevi

  • 04 Ianuarie 16:28
Profesori din Cahul și Ungheni, instruiți în cadrul unui Program de consolidare a practicilor inovative de predare-învățare centrate pe elevi

Profesori din 12 școli din Ungheni și Cahul au participat în perioada 2-3 ianuarie la un program de formare intensiv axat pe abordări inovatoare de învățare centrate pe elev, relatează serviciul de presă al UNICEF.

Programul este lansat sub egida Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova, în cadrul Programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UNICEF Moldova și PNUD Moldova, în parteneriat cu ATIC (Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC). Proiectul pilot se desfășoară pe perioada anului școlar septembrie 2023 - mai 2024.

Profesorii au învățat să utilizeze instrumente de inteligență artificială generativă pentru a spori procesul de învățare și să implementeze metode de predare colaborative și reflexive. De asemenea, profesorii sunt îndrumați să dezvolte proiecte STEAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Arte și Matematică), care încurajează gândirea critică, creativitatea și aplicarea practică a cunoștințelor dobândite la orele de clasă.

Sesiunile de formare sunt oferite de o echipă de experți în educație, atât locali, cât și internaționali. Colaborarea dintre participanți și echipa de formatori va continua și după finalizarea programului. Profesorii urmează să fie ghidați în procesul de elaborare a activităților de învățare cu elemente inovative și la implementarea acestora în cadrul lecțiilor.

„Prin colaborarea cu partenerii noștri în cadrul acestui proiect, dorim să implementăm o metodă inovativă de predare, folosind tehnologia ca instrument principal. De asemenea, ne propunem să oferim cadrelor didactice pregătirea necesară pentru a utiliza eficient tehnologia și a integra Inteligența Artificială în sala de clasă. Astfel, elevii vor fi implicați activ în propria lor învățare, vor putea să exploreze subiectele în profunzime și vor dezvolta competențe valoroase pentru viitorul lor profesional. Suntem conștienți că această transformare va necesita timp și resurse considerabile, dar suntem hotărâți să investim în educația viitorului, alături de partenerii noștri”, a declarat Valentina Olaru, Secretară de Stat, Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
-4,76
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Wed
1
Thu
4
Fri
5
Sat
4
Sun
2
Arhivă Radio Chișinău