Profesori de pe ambele maluri ale Nistrului au fost instruiți în metodele proactive de lucru cu tinerii în domeniul drepturilor omului

  • 11 Mai 2018 18:50
Profesori de pe ambele maluri ale Nistrului au fost instruiți în metodele proactive de lucru cu tinerii în domeniul drepturilor omului

Centrul pentru Promovarea și Protecția Drepturilor Tinerilor Femei a organizat astăzi un seminar pentru profesorii din Chișinău și cei din regiunea transnistreană privind metodele de aplicare în școli a exercițiului "Horoscopul sărăciei".

Seminarul s-a bazat pe manualul «Compas» de Educație pentru Drepturile Omului cu participarea tinerilor, elaborat de Consiliul Europei.

Sarcina principală a fost de a medita asupra capacităților limitate ale oamenilor defavorizați și asupra dificultăților cu care aceștia se confruntă în încercarea de a profita de oportunitățile care le sunt oferite, de a înțelege cercul vicios al sărăciei, de a promova justiția socială, demnitatea umană și responsabilitatea, de a practica abilitățile în utilizarea metodelor active în procesul de predare a drepturilor omului.

În timpul seminarului, profesorii s-au familiarizat cu metodologia de organizare a exercițiului "Horoscopul sărăciei", elaborând acest exercițiu în 3 grupe. Profesorii au compus un horoscop imaginar pentru patru persoane. Folosind imaginația, intuiția și cunoștințele generale, ei au prezis ce se va întâmpla cu acești oameni în anul viitor.

Participanții au apreciat la un nivel înalt acest seminar, aducând mulțumiri pentru realizare organizatorilor, moderatorilor, Uniunii Europene și Ambasadei Olandei la București, pentru susținerea unui astfel de eveniment.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:2,57 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău