Produsul Intern Brut, în creștere cu 0,7%

  • 16 Martie 15:56
Produsul Intern Brut, în creștere cu 0,7%

Produsul Intern Brut (PIB) a înregistrat o evoluție pozitivă în anul 2023, în creștere cu 0,7% comparativ cu anul 2022, și s-a cifrat la valoarea de peste 300 miliarde lei, arată datele Biroului Național de Statistică (BNS), transmite Radio Chișinău.

Potrivit sursei citate, la creșterea PIB au contribuit agricultura, silvicultura și pescuitul, domeniile sănătate și asistență socială precum și activitățile din informații și comunicații.

Totodată evoluții negative în perioada de referință au înregistrat industria prelucrătoare, construcțiile, comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, domeniile transport și depozitare.

Din punct de vedere al utilizării PIB, impactul pozitiv asupra evoluției PIB a fost cauzat în principal de exportul net de bunuri și servicii (+5,8%), consecință a creșterii volumului exportului de bunuri și servicii cu 5,1%, cu reducerea concomitentă a volumului importurilor de bunuri și servicii cu 5,1%, mai notează sursa citată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău