Produsele din tutun care nu ard vor fi supuse acelorași reglementări ca și țigările. Modificarea legislației, adoptată de Parlament

  • 26 Iulie 2019 12:00
Produsele din tutun care nu ard vor fi supuse acelorași reglementări ca și țigările. Modificarea legislației, adoptată de Parlament

Produsele din tutun care nu ard vor fi supuse acelorași reglementări ca și țigările. Parlamentul a aprobat în lectura a doua, în ședința plenară de astăzi, 26 iulie, modificări la Legea privind controlul tutunului, Codul contravențional și Codul fiscal, cu amendamentele înaintate, transmite IPN.

Modificările prevăd extinderea reglementărilor în vigoare referitoare la controlul tutunul asupra produselor care nu ard. În particular, se prevede că pe fiecare ambalaj al produselor din tutun care nu arde va fi plasat avertismentul de sănătate „Acest produs din tutun dăunează sănătății și creează dependență”. Acesta va fi imprimat pe cele mai mari două suprafețe ale pachetului sau ambalajului și trebuie să acopere cel puțin 30% din suprafețele relevante.

Parlamentul a mai aprobat modificări și completări care să asigure norme echitabile pentru produsele din tutun și produsele din tutun care nu arde, cu referire la retragerea licenței. De asemenea, deputații au votat o serie de modificări la Codul fiscal, prin care se aplică același mod de calculare a accizelor și cotă a accizelor pentru țigaretele pentru dispozitive de încălzire a tutunului ca și la țigaretele cu filtru.

Proiectul de lege va intra în vigoare la 1 ianuarie 2020, „pentru a oferi industriei de produse de tutun care nu arde să se conformeze reglementărilor”. Produsele din tutun care nu arde plasate pe piață până la intrarea în vigoare a legii vor fi comercializate până la epuizarea stocului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău