Produse de igienă și de primă necesitate, pentru mamele și minorii din detenție

  • 17 Mai 2020 09:00
Produse de igienă și de primă necesitate, pentru mamele și minorii din detenție

Un lot de consumabile de primă necesitate, produse de igienă și dezinfectanți, în valoare totală de peste 45 de mii de lei, este oferit mamelor cu copii aflate în custodia „Casei mamei și copilului” din penitenciarele nr.16 Pruncul și nr.7 Rusca. De asemenea, produsele sunt acordate deținuții minori. Donația este realizată în cadrul unui program finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Asistență Internațională și implementat de UNICEF Moldova, transmite IPN.

Donația face parte din asistența în valoare totală de 1,2 milioane de dolari, oferită de Guvernul SUA, prin intermediul USAID, pentru a opri răspândirea COVID-19 în Moldova.

Suportul vine în contextul prevenirii și combaterii infecțiilor în rândurile copiilor, îngrijitorilor și minorilor, inclusiv a angajaților Administrației Naționale a Penitenciarelor, pentru a răspunde coordonat, eficient și prompt la necesitățile grupurilor vulnerabile și ale celor care se confruntă cu un risc sporit în timpul pandemiei de COVID-19.  

„Îmi exprim recunoștința față de UNICEF și USAID pentru sprijinul oferit în timpul acestei perioade dificile. Aceste eforturi vor contribui la consolidarea capacității de rezistență a sistemului administrației penitenciare, precum și la oferirea promptă a serviciilor esențiale și atât de necesare mamelor cu copii și minorilor din detenție, fiindcă după perioada stării de urgență pentru sistemul penitenciar greul abia începe”, a menționat directorul interimar al ANP, Vladimir Cojocaru, citat într-un comunicat de presă al UNICEF Moldova.

Donația va susține femeile și minorii, ținând cont de vulnerabilitatea mediului penitenciar și luând în considerare necesitatea de a asigura accesul acestora la produse de igienă în timpul pandemiei COVID-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
9,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău