Producția agricolă se reduce în Republica Moldova, conform statisticilor oficiale

  • 29 Aprilie 2019 15:08
Producția agricolă se reduce în Republica Moldova, conform statisticilor oficiale

Producția agricolă în Republica Moldova s-a redus cu 2% în primul trimestru al anului 2019, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor Biroului Național de Statistică (BNS).

În primele trei luni ale acestui an, producția agricolă globală, estimată în prețuri curente, a fost de 1 miliard 650 de milioane de lei. Potrivit BNS, diminuarea producției agricole a fost determinată de scăderea cu 2,1 la sută a producției în sectorul zootehnic. În special, s-a constatat o reducere cu 5% la creșterea vitelor și a păsărilor în gospodăriile populației, în timp ce întreprinderile agricole au cunoscut la acest capitol o diminuare de doar un procent, comparativ cu anul trecut.

Producția de lapte a scăzut nesemnificativ (cu 0,5%) în perioada ianuarie – martie 2019. În întreprinderile agricole producția de lapte a crescut cu 10,8%, însă a scăzut cu 1,4% în gospodăriile populației, aceasta din urmă categorie având, însă, o pondere semnificativă de peste 92 la sută din total. 

Producția de ouă, în ansamblu, a crescut cu 6,9% în primul trimestru al anului 2019, în raport cu anul precedent, mai arată datele BNS.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău