Producătorul american a sistat vânzările izolației folosite la Grenfell Tower din Londra

  • 27 Iunie 2017 09:07
Producătorul american a sistat vânzările izolației folosite la Grenfell Tower din Londra

Producătorul american Arconic a anunțat luni că nu mai vinde materialul izolator folosit la Grenfell Tower din Londra, clădirea în care au murit într-un incendiu 79 de oameni, pe 14 iunie, informează AFP. Potrivit Reuters, după anunț, cursul acțiunilor Arconic a scăzut cu circa 5%.

Materialul Reynobond PE nu va mai fi livrat pentru lucrări la imobile înalte, a declarat agenției France Presse un purtător de cuvânt al Arconic. Măsura se referă la clădirile cu înălțimi de peste 12 metri.

Guvernul britanic a identificat până acum 75 de imobile neconforme cu normele de securitate și a dispus în ultimele zile evacuarea locatarilor din mai multe blocuri-turn, pentru a evita repetarea tragediei. Secretarul de stat pentru comunități și autoritățile locale Sajid Javid a declarat luni Parlamentului de la Londra că numărul de clădiri cu izolație similară celei de la Grenfell Tower este estimat la 600.

Premierul Theresa May a cerut luni proprietarilor de clădiri înalte din Regatul Unit să permită testarea materialelor posibil inflamabile.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,54 m/s
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău