Producătorii moldoveni își prezintă oferta de fructe la o expoziție din Berlin

  • 06 Aprilie 2022 11:20
Producătorii moldoveni își prezintă oferta de fructe la o expoziție din Berlin

Producătorii moldoveni își prezintă oferta de fructe la cea mai mare expoziție specializată Fruit Logistica din Berlin, Germania, care se desfășoară în perioada 5-7 aprilie. Douăsprezece companii producătoare și exportatoare de fructe, membre ale Moldova Fruct, își promovează produsele, identifică noi cumpărători, încercând să-și diversifice piețele de desfacere, transmite IPN.

„Obiectivul nostru este de a promova fructele moldovenești cumpărătorilor noi și de a prezenta Republica Moldova ca furnizor de fructe gustoase și de înaltă calitate. Am discutat cu actuali și potențiali cumpărători despre livrări și colaborări pentru sezonul următor. Participarea noastră la acest eveniment este extrem de necesară mai ales acum, când trebuie să diversificăm piețele pentru ca fructele moldovenești să ajungă în cât mai multe țări ale lumii. Avem un grup format din 12 companii care prezintă oferta de fructe la stand și alți 10 producători care vizitează expoziția”, a declarat Iurie Fală, director executiv al Moldova Fruct.

Chiar în prima zi de expoziție, standul Moldova Fruct a fost vizitat de cumpărători din India, Emiratele Arabe Unite, Suedia, Marea Britanie, Norvegia, dar și de o delegație formată din miniștri ai agriculturii din statele Balcanice însoțiți de Viorel Gherciu, ministrul moldovean al agriculturii și ministrul german al agriculturii, Cem Özdemir.

„Am discutat cu jurnaliști olandezi care cunosc despre Moldova și ne vizitează de fiecare dată când suntem la Fruit Logistica. Am avut discuții despre livrări de mere cu comercianți care reprezintă companii din Orientul Mijlociu, Norvegia. Am observat un interes pentru întreaga gamă de fructe moldovenești, un interes pentru cireșe livrate pe cale aeriană – un subiect pe care trebuie să-l analizăm și să facem calcule”, menționează Marian Gorincioi, reprezentant al companiei Farm Prod SRL.

Elena Davidescu, reprezentant al companiei Ceteronis-ST, a declarat că au avut loc întâlniri cu clienți pe care îi cunosc și cu care au o istorie de colaborare cu ei. „Totodată, am discutat cu potențiali cumpărători din Germania, Polonia, Emirate, Marea Britanie, Croația. Am avut vizitatori, care nu cunoșteau Moldova, iar noi le-am oferit detalii și au fost impresionați de varietatea de fructe pe care putem să o oferim. Am observat un interes sporit pentru prune, struguri, caise, mere și cireșe în special pentru piața din Orientul Mijlociu”, a notat Elena Davidescu.

Fruit Logistica este cea mai mare expoziție specializată din Europa la care își prezintă produsele mai mult de trei mii de expozanți. Totodată, evenimentul atrage peste de 75 de mii de vizitatori. Participarea companiilor moldovenești are loc cu suportul Proiectului USAID Agricultura Performantă în Moldova, Agenției de Investiții și Western NIS Enterprise Fund.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
26,24
Nori împrăștiați
Umiditate:65 %
Vint:4,63 m/s
Mon
22
Tue
22
Wed
25
Thu
21
Fri
20
Arhivă Radio Chișinău