Producători din R. Moldova și România au participat la un eveniment dedicat promovării industriei producerii și procesării cărnii

  • 26 Iunie 2021 18:30
Producători din R. Moldova și România au participat la un eveniment dedicat promovării industriei producerii și procesării cărnii

În premieră pentru Republica Moldova a fost organizat un eveniment dedicat promovării industriei producerii și procesării cărnii - „Carnexpo Grill Moldova” 2021, anunță Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor. Evenimentul lansat cu genericul „Promovăm produsul și producătorul autohton” are drept scop susținerea producătorilor autohtoni de carne și își propune să sporească dezvoltarea sectorului zootehnic din Republica Moldova.

La eveniment au participat producători din Republica Moldova și România, importatori și exportatori de tehnică și servicii conexe domeniului de producere și procesare a cărnii, precum și reprezentanți din domeniul HoReCa. ”Carnexpo Grill Moldova” 2021 a fost organizat în afara Chișinăului, fiind găzduit de un producător de vinuri.
 
Prezent la eveniment, Vladislav Cotici, directorul general ANSA, a vorbit despre importanța asigurării calității produselor și protecția consumatorilor. De asemenea, Vladislav Cotici a prezentat informații actualizate privind cerințele și condițiile de autorizare pentru exportul produselor de origine animală în Uniunea Europeană.
 
La eveniment au mai participat reprezentanți ai instituțiilor statului: MADRM, AIPA și ODIMM, care au prezentat informații utile privind strategiile Guvernului Republicii Moldova în domeniul zootehnic, condițiile de subvenționare a sectorului zootehnic, acordarea suportului pentru dezvoltarea afacerilor în Republica Moldova.
 
 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:6,17 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
11
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău