Procurorul raionului Taraclia, cercetat penal și SUSPENDAT din funcție

  • 01 August 2016 15:30
Procurorul raionului Taraclia, cercetat penal și SUSPENDAT din funcție

Procurorul General interimar, Eduard Harunjen, a dispus luni, 1 august, pornirea urmăririi penale în privința Procurorului raionului Taraclia, bănuit de comiterea abuzului de serviciu.

Temei pentru inițierea procesului penal a servit plîngerea directorului unei întreprinderi care reclama acțiunile abuzive ale procurorului raional în vederea obținerii foloaselor și bunurilor ce nu i se cuvin.

Potrivit actului de sesizare și materialelor acumulate s-a stabilit că, făcînd abuz de funcția deținută, procurorul raionului Taraclia l-a obligat pe directorul unei întreprinderi de stat să construiască, din contul întreprinderii, o porțiune de aproximativ 400 metri de drum în satul Cazaclia, pentru a-i asigura una din rudele sale  accesul  la traseul central din localitate. De asemenea, tot la solicitarea procurorului raional, șeful întreprinderii a fost obligat să-i furnizeze 10 tone de pietriș de granit, materiale de construcție, precum și alte bunuri, pentru a fi folosite în scopuri personale.

În total potrivit estimărilor, procurorul raionului Taraclia ar fi prejudiciat respectivul agent economic în valoare totală de circa  75 mii lei, ceea ce constituie proporții considerabile.

Ulterior, la solicitarea șefului întreprinderii de a fi achitate valoarea lucrărilor efectuate și a materialelor utilizate,  procuratura raională a inițiat în privința ultimului mai multe investigații, inclusiv a fost pornită o cauză penală.

Tot astăzi, la solicitarea Procurorului General interimar, Consiliul Superior al Procurorilor a decis suspendarea provizorie din funcție a procurorul raionului Taraclia, urmărirea penală pe acest caz fiind în plină desfășurare la Procuratura Anticorupție.

Pentru această infracțiune norma penală prevede amendă în mărime de la 1000 la 2000 unități convenționale sau închisoare de pînă 6 ani.

Sursa: Serviuciul de presă al Procuraturii Generale

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău