Procurorul general susține că s-au întreprins mai multe acțiuni pentru a-l discredita

  • 04 Octombrie 12:58
Procurorul general susține că s-au întreprins mai multe acțiuni pentru a-l discredita

Procurorul general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, a susținut astăzi o conferință de presă, în cadrul căreia a adus acuzații actualei guvernări, care ar fi întreprins mai multe acțiuni pentru a-l discredita. Oficialul a făcut trimitere la corespondența de pe telefonul fostului șef al Procuraturii Antcorupție, Viorel Morari, descifrată cu susținerea Europol, transmite MOLDPRES.

Șeful Procuraturii Generale a informat că telefonul lui Viorel Morari a fost ridicat la începutul anului 2020, iar timp de peste un an a fost descifrat de Europol. Stoianoglo a spus că, potrivit mai multor mesaje, în perioada noiembrie-decembrie 2019, au fost întreprinse mai multe acțiuni pentru a-l discredita, scrie sursa citată.

Totodată, procurorul general a menționat că „în operațiunea de atac concertat” împotriva sa ar fi implicate mai multe organizații neguvernamentale și de presă, sprijinite de „finanțatori străini”, precum și ambasadori acreditați în Republica Moldova. Alexandr Stoianoglo a dat mai multe nume și a citit din mesajele de pe telefonul lui Morari.

Stoianoglo a precizat că „s-au pus mulți bani în joc pentru a pune în practică aceste atacuri”, iar  materialele respective au fost transmise procuraturilor specializate pentru „aprecierea acțiunilor”.

În altă ordine de idei, procurorul general a spus că Vladimir Plahotniuc, Ilan Șor și Gheorghe Cavcaliuc vor ajunge pe mâna justiției și for fi judecați. Referindu-se la Veaceslav Platon, Stoainoglo a spus că nu înțelege de ce acesta a fugit, pentru că nu avea temei, iar la momentul când a plecat la Londra nu era emis nici un act care i-ar fi interzis acest lucru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
10,36
Cer acoperit de nori
Umiditate:98 %
Vint:0,45 m/s
Tue
7
Wed
3
Thu
5
Fri
9
Sat
6

Curs oficial BNM 29 Noiembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0067 0.1206
USD 17.7357 0.0096
RON 4.0421 0.0244
UAH 0.6543 -0.0016
RUB 0.2348 -0.0026
Arhivă Radio Chișinău