Procurorul general refuză să vină în Parlament pentru a oferi detalii despre investigarea fraudelor bancare

  • 01 Octombrie 2018 14:09
Procurorul general refuză să vină în Parlament pentru a oferi detalii despre investigarea fraudelor bancare

Procurorul general Eduard Harunjen anunță că nu va da curs solicitării deputaților de a prezenta în Parlament detalii referitoare la cauzele penale legate de investigarea furtului miliardului din sistemul bancar moldovenesc.

Eduard Harunjen i-a expediat o scrisoare președintelui Parlamentului, Andrian Candu, făcută publică de TV8, în care argumentează că audierea în plenul Parlamentului a Procurorului General și a procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție ar fi o solicitare voalată a informației cu privire la evoluția acestor cauze, multe dintre ele aflate pe rol.

”O atare situație este una inacceptabilă deoarece contravine principiilor universale de înfăptuire a justiției și de reglementare a rolului Procuraturii într-o societate democratică”, a mai scris Eduard Harunjen. El a mai spus că ar fi posibilă prezentarea unui raport al Centrului Național Anticorupție cu date oferite de Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale privind recuperarea mijloacelor financiare fraudate din sistemul bancar.

Veridicitatea scrisorii a fost confirmată pentru Radio Chișinău de șefa serviciului de presă a Procuraturii Generale, Maria Vieru.

Amintim că săptămâna trecută, Parlamentul a votat pentru organizarea unor audieri în privința mersului anchetei și a recuperării banilor în urma devalizărilor bancare din 2014.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău