Procurorul General interimar a avut o întrevedere cu oficialii Agenției Franceze de gestionare și recuperare a bunurilor sechestrate și confiscate

  • 13 Aprilie 2023 09:52
Procurorul General interimar a avut o întrevedere cu oficialii Agenției Franceze de gestionare și recuperare a bunurilor sechestrate și confiscate

Procurorul General interimar, Ion Munteanu, s-a întâlnit cu Directorul AGRASC,Nicolas Bessone, miercuri, 12 aprilie.

La întrevederea de lucru au fost prezenți și procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție, precum și procurorul-șef interimar al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Subiectul discuției s-a axat în principal pe procedurile de recuperare a bunurilor infracționale în Republica Moldova și Republica Franceză. Au fost prezentate necesitățile și prioritățile actuale ale Procuraturii, precum și oportunitățile de cooperare și acordare de suport.

Subsecvent, în cadrul discuțiilor s-a făcut referire la procedurile de evaluare, administrarea și valorificare a bunurilor infracționale indisponibilizate, efectuarea investigațiilor financiare paralele, negocierea repatrierii bunurilor infracționale, cazuri concrete de colaborare și schimb de informații și bune practici, care pot face obiectul măsurilor de indisponibilizare și confiscare în cadrul procesului penal.

La final, reprezentanții Procuraturii și-au manifestat recunoștința pentru disponibilitatea AGRASC de a oferi mentorat în recuperarea eficientă a bunurilor dobândite pe cale infracțională, în scopul combaterii criminalității și realizării altor sarcini, pentru fortificarea sistemului de justiție și a valorilor statului de drept.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:67 %
Vint:4,12 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău