Procurorul general al SUA, William Barr, riscă să fie pus sub acuzare

  • 03 Mai 2019 12:26
Procurorul general al SUA, William Barr, riscă să fie pus sub acuzare

Procurorul general al SUA, William Barr, riscă să fie pus sub acuzare pentru sfidarea Congresului, dacă nu va preda versiunea completă a raportului Mueller despre imixtiunea Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016.

Președinta Camerei Reprezentanților, democrata Nancy Pelosi, a spus că șeful Departamentului Justiției a mințit Congresul, ceea ce reprezintă o infracțiune și că nimeni nu e mai presus de lege. Departamentul Justiției susține însă că procurorul general este victima unui atac politic.

Comitetul Judiciar al Camerei Reprezentanților va continua să negocieze pentru a avea un acces deplin la raportul needitat al procurorului special Muller privind interferența Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016. Președintele Comitetului, congresmanul Jerry Nadler, a arătat că îi acordă procurorului general Barr o zi sau două înainte de a începe procedurile de notificare a obstrucționării Congresului de către șeful justiției în cazul în care acesta nu trimite la Capitoliu raportul needitat al procurorului special Muller. William Barr a refuzat să apară ieri în fața Comitetului judiciar al Camerei, obiectând împotriva formatului audierilor, care ar fi urmat să includă un procuror, alături de membrii Comitetului.

Pe de altă parte, speakerul Camerei Reprezentanților, democrata Nancy Pelosi, l-a acuzat ieri într-o conferință de presă pe șeful Departamentului Justiției, William Barr, că a mințit Congresul.

Ceea ce este extrem de grav este că procurorul general al Statelor Unite nu spune adevărul Congresului Statelor Unite. Aceasta este o infracțiune”, a afirmat Nancy Pelosi. 

Acuzațiile speakerului Camerei Reprezentanților au atras o replică dură, rapidă din partea purtătoarei de cuvânt a Departamentului Justiției, Kerri Kupec: "Atacul, fără nicio bază, al speaker-ului Pelosi împotriva procurorului general, este iresponsabil și incorect".

Sursa: RRA

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău