Procurorul general al SUA, William Barr, riscă să fie pus sub acuzare

  • 03 Mai 12:26
Procurorul general al SUA, William Barr, riscă să fie pus sub acuzare

Procurorul general al SUA, William Barr, riscă să fie pus sub acuzare pentru sfidarea Congresului, dacă nu va preda versiunea completă a raportului Mueller despre imixtiunea Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016.

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, democrata Nancy Pelosi, a spus că şeful Departamentului Justiţiei a minţit Congresul, ceea ce reprezintă o infracţiune şi că nimeni nu e mai presus de lege. Departamentul Justiţiei susţine însă că procurorul general este victima unui atac politic.

Comitetul Judiciar al Camerei Reprezentanților va continua să negocieze pentru a avea un acces deplin la raportul needitat al procurorului special Muller privind interferența Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016. Președintele Comitetului, congresmanul Jerry Nadler, a arătat că îi acordă procurorului general Barr o zi sau două înainte de a începe procedurile de notificare a obstrucționării Congresului de către șeful justiției în cazul în care acesta nu trimite la Capitoliu raportul needitat al procurorului special Muller. William Barr a refuzat să apară ieri în fața Comitetului judiciar al Camerei, obiectând împotriva formatului audierilor, care ar fi urmat să includă un procuror, alături de membrii Comitetului.

Pe de altă parte, speakerul Camerei Reprezentanților, democrata Nancy Pelosi, l-a acuzat ieri într-o conferință de presă pe șeful Departamentului Justiției, William Barr, că a mințit Congresul.

Ceea ce este extrem de grav este că procurorul general al Statelor Unite nu spune adevărul Congresului Statelor Unite. Aceasta este o infracțiune”, a afirmat Nancy Pelosi. 

Acuzaţiile speakerului Camerei Reprezentanților au atras o replică dură, rapidă din partea purtătoarei de cuvânt a Departamentului Justiției, Kerri Kupec: "Atacul, fără nicio bază, al speaker-ului Pelosi împotriva procurorului general, este iresponsabil și incorect".

Sursa: RRA

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chişinău
17,88 °C
cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,1 m/s
Thu
19 °C
Fri
21 °C
Sat
22 °C
Sun
23 °C
Mon
25 °C

Curs oficial BNM 18 Iulie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.8041 -0.0507
USD 17.6530 -0.0374
RON 4.1840 -0.0110
UAH 0.6812 -0.0036
RUB 0.2813 -0.0004
Arhivă Radio Chișinău