Procurorii vor examina în regim prioritar, posibilele încălcări la votare

  • 31 Octombrie 2020 14:33
Procurorii vor examina în regim prioritar, posibilele încălcări la votare

În ziua alegerilor prezidențiale, procurorii teritoriali și cei specializați vor examina în regim prioritar și în termen cât mai restrâns, încălcările electorale, informează Procuratura Generală (PG).

O directivă semnată de Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, le cere procurorilor teritoriali și celor specializați să sistematizeze toate sesizările despre încălcările legislației electorale din timpul scrutinului prezidențial din 1 noiembrie 2020, precum și soluțiile adoptate, inclusiv de către Poliție.

Documentul mai prevede informarea neîntârziată a Procuraturii Generale despre orice faptă penală sesizată sau examinată, precum și despre soluția adoptată în consecință.

Acest lucru va permite, potrivit PG, de a stabili dacă ilegalitățile au putut influența rezultatele scrutinului, deoarece soluțiile urmăririi penale pot fi luate în calcul de Curtea Constituțională la validarea alegerilor.

Potrivit legislației, Procuratura este obligată să asigure examinarea, la sesizare sau din oficiu, a încălcărilor legislației electorale, precum împiedicarea exercitării libere a dreptului de vot sau a activității organelor electorale, coruperea alegătorilor sau falsificarea rezultatelor votării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău